Világítástechnikai szeminárium lesz Szigetszentmiklóson

A Flora Hungaria szemináriumsorozatában 2022. augusztus 31-én kerül sor a fénnyel, világítástechnikával foglalkozó előadásokra, amelyeket hajtató kertészek is haszonnal látogathatnak.

 

Időpont: 2022. augusztus 31., 9–16 óráig.  Helyszín: Flora Hungaria Nagybani Virágpiac, 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 1/A. – nagy galériaterem. A jelentkezés csak regisztráció leadásával érvényes. A rendezvény díja bruttó 25.400 Ft/fő, mely összeget a regisztráció után átutalással tud rendezni a Flora Hungaria Kft. által kiállított számla alapján.

 

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: REGISZTRÁCIÓ

 

A szeminárium elsősorban az alábbi kérdésekre ad majd szakértői válaszokat:

 • Hogyan tudom a napfényt maximálisan a termesztés szolgálatába állítani?
 • Hogyan tudok maximálisan a helyi klímához igazodni?
 • Hogyan tudok jó minőségű terméket előállítani?
 • Mai legújabb innovációk a fóliagyártók, üveggyártók, árnyékolástechnikai termékgyártók területéről.
 • A hazai klíma speciális – hogyan tudok testre szabott rendszert létrehozni a speciális klíma és az egyedi kultúrám igényeihez igazodva?
 
Tisztelettel meghívjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac VÁLTOZÁSOK A TECHNOLÓGIÁBAN 2022 SZEMINÁRIUMÁRA
 

Előadások, tervezett program:

 

9:00

Köszöntő. Treer András, Flora Hungaria Nagybani Virágpiac

 

9:00–10:00

 • Dr. Juhász Anikó, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár - Pályázati lehetőségek a kertészetekben 2022/2023.
 • Gyuris Attila, rózsa és gerbera termelő kertész, világutazó, innovátor, Gyuris Virág Kft. - A termesztőberendezés egy nagyon komplex energetikai rendszer. Hogyan tudunk energiát megtakarítani?

 

10:00–11:30

Hazai klíma legnagyobb értéke a bejövő fény

FÓLIÁK – Külső fény kezelés, csökkentése, átalakítása

 • Dimitris Milios, Plastika Kritis - A megfelelő termesztési környezetet támogató modern fóliák különleges tulajdonságai, fénymennyiség és fényminőség a spektrum teljes tartományában.
 • Thomas Thizy, export kereskedelmi vezető, Agripolyane - Üvegházi fóliatechnológia és a kertészet, hogyan tud a fólia hozzájárulni a jobb termékminőséghez?
 • Maribel Hernandez, export értékesítés - Termesztőházak fóliái és fényszabályozás
 • Sotrafa Armando, Alvarez csoport - Termesztőházak fóliái és fényszabályozás

 

11:45–13:30

Külső fény kezelés, csökkentése, átalakítása, ÜVEGEK

 • dr. Silke Hemming, üvegházi kutatások csoportvezető, Wageningeni egyetem, LIGHT LAB - Fény kezelése, fóliákkal, üvegekkel, árnyékolással, kutatási eredmények, tapasztalatok.

 

13:30–14:30 Szünet – Ebéd

 

14:30–16:00

Külső fény kezelése, festékek. A fény belső szabályozása, mennyiség és hosszúság kezelése, árnyékolás.

 • Jelle Hoogland, szakértő, szaktanácsadó, Lumiforte - A fényenergia maximális felhasználása a Lumiforte termékek segítségével
 • Valentyna Domkina, Szaktanácsadó, Svensson - A fénymennyiség hatásai & diffúz fény a termesztésben, mit kell tudni az árnyékolásról? Árnyékolókkal kapcsolatos tudnivalók, fény, energiamegtakarítás.
 • Niclas Heescher, ügyvezető, Novavert - Novavert árnyékolási megoldások, az energiamegtakarítás eszközei, árnyékoló hálók, nyitható tetőszerkezet, és a széles termékpalettánk.
 • Vitalina Tsourkan, értékesítő, Phormium - Phormium termékei, energiamegtakarítás, árnyékolóháló, árnyékoló ernyők, termékpalettánk a fény és energiakezelés szemszögéből.

 

 

2022. 08. 29.

Manta Digitál Marketing. Kft.

 

#világítástechnika #szigetszentmiklós #florahungária #mezőgazdaság #digitalizáció #technológia #precíziósgazdálkodás #PrecisionAG #konferencia #rendezvény #kertészet

 • Árpádházi Szent Erzsébet rózsájával köszöntik Ferenc pápátGödöllő, 2023. április 27. – A budapesti látogatás alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök három különleges Árpádházi Szent Erzsébet rózsatövet ajándékoz Őszentsége Ferenc pápának. Az ajándékozás nagy örömet jelent a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közösségének, hiszen ezt a gazdagon virágzó, igen ellenálló rózsafajtát az egyetemhez tartozó Budatétényi Rózsakert alapítója, Márk Gergely nemesítette.
 • A cégeknek továbbra is megéri napelemes erőmű-rendszert telepíteniAkár 2-5 év alatt megtérülhet az energiaköltségeket optimalizáló beruházás az A1 Csoport számításai szerint, de elsősorban olyan vállalkozások számára, amelyek nyitottak a saját működésük újragondolására.
 • Kedvező irányt vett a lakáshitelek kulcsfontosságú mutatójaKedvező irányba mozdultak el a lakáshitelek kamatát, végső soron pedig a havi törlesztőrészletet nagyban befolyásoló úgynevezett BIRS-mutatók. Az 5, 10 és 20 éves futamidejű BIRS 1,9-2,3 százalékponttal csökkent az október végi csúcsokhoz képest. Ha tartósan alacsonyan maradnak a BIRS-kamatok, az kedvező irányba terelheti a lakáshitelek kamatait. Bár a bizonytalanabbá váló gazdasági helyzet, a korábbi időszakhoz képest magasabb kamatszintek visszafogják a hitelkeresletet, a bankok közötti verseny javíthatja a lakáshitel-felvételt tervezők helyzetét.