Világítástechnikai szeminárium lesz Szigetszentmiklóson

A Flora Hungaria szemináriumsorozatában 2022. augusztus 31-én kerül sor a fénnyel, világítástechnikával foglalkozó előadásokra, amelyeket hajtató kertészek is haszonnal látogathatnak.

 

Időpont: 2022. augusztus 31., 9–16 óráig.  Helyszín: Flora Hungaria Nagybani Virágpiac, 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 1/A. – nagy galériaterem. A jelentkezés csak regisztráció leadásával érvényes. A rendezvény díja bruttó 25.400 Ft/fő, mely összeget a regisztráció után átutalással tud rendezni a Flora Hungaria Kft. által kiállított számla alapján.

 

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: REGISZTRÁCIÓ

 

A szeminárium elsősorban az alábbi kérdésekre ad majd szakértői válaszokat:

 • Hogyan tudom a napfényt maximálisan a termesztés szolgálatába állítani?
 • Hogyan tudok maximálisan a helyi klímához igazodni?
 • Hogyan tudok jó minőségű terméket előállítani?
 • Mai legújabb innovációk a fóliagyártók, üveggyártók, árnyékolástechnikai termékgyártók területéről.
 • A hazai klíma speciális – hogyan tudok testre szabott rendszert létrehozni a speciális klíma és az egyedi kultúrám igényeihez igazodva?
 
Tisztelettel meghívjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac VÁLTOZÁSOK A TECHNOLÓGIÁBAN 2022 SZEMINÁRIUMÁRA
 

Előadások, tervezett program:

 

9:00

Köszöntő. Treer András, Flora Hungaria Nagybani Virágpiac

 

9:00–10:00

 • Dr. Juhász Anikó, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár - Pályázati lehetőségek a kertészetekben 2022/2023.
 • Gyuris Attila, rózsa és gerbera termelő kertész, világutazó, innovátor, Gyuris Virág Kft. - A termesztőberendezés egy nagyon komplex energetikai rendszer. Hogyan tudunk energiát megtakarítani?

 

10:00–11:30

Hazai klíma legnagyobb értéke a bejövő fény

FÓLIÁK – Külső fény kezelés, csökkentése, átalakítása

 • Dimitris Milios, Plastika Kritis - A megfelelő termesztési környezetet támogató modern fóliák különleges tulajdonságai, fénymennyiség és fényminőség a spektrum teljes tartományában.
 • Thomas Thizy, export kereskedelmi vezető, Agripolyane - Üvegházi fóliatechnológia és a kertészet, hogyan tud a fólia hozzájárulni a jobb termékminőséghez?
 • Maribel Hernandez, export értékesítés - Termesztőházak fóliái és fényszabályozás
 • Sotrafa Armando, Alvarez csoport - Termesztőházak fóliái és fényszabályozás

 

11:45–13:30

Külső fény kezelés, csökkentése, átalakítása, ÜVEGEK

 • dr. Silke Hemming, üvegházi kutatások csoportvezető, Wageningeni egyetem, LIGHT LAB - Fény kezelése, fóliákkal, üvegekkel, árnyékolással, kutatási eredmények, tapasztalatok.

 

13:30–14:30 Szünet – Ebéd

 

14:30–16:00

Külső fény kezelése, festékek. A fény belső szabályozása, mennyiség és hosszúság kezelése, árnyékolás.

 • Jelle Hoogland, szakértő, szaktanácsadó, Lumiforte - A fényenergia maximális felhasználása a Lumiforte termékek segítségével
 • Valentyna Domkina, Szaktanácsadó, Svensson - A fénymennyiség hatásai & diffúz fény a termesztésben, mit kell tudni az árnyékolásról? Árnyékolókkal kapcsolatos tudnivalók, fény, energiamegtakarítás.
 • Niclas Heescher, ügyvezető, Novavert - Novavert árnyékolási megoldások, az energiamegtakarítás eszközei, árnyékoló hálók, nyitható tetőszerkezet, és a széles termékpalettánk.
 • Vitalina Tsourkan, értékesítő, Phormium - Phormium termékei, energiamegtakarítás, árnyékolóháló, árnyékoló ernyők, termékpalettánk a fény és energiakezelés szemszögéből.

 

 

2022. 08. 29.

Manta Digitál Marketing. Kft.

 

#világítástechnika #szigetszentmiklós #florahungária #mezőgazdaság #digitalizáció #technológia #precíziósgazdálkodás #PrecisionAG #konferencia #rendezvény #kertészet

 • A magyarországi munkahelyek lehetnek az informatikusok kedvenceiA nemzetközi recessziós félelmek felborították a technológiai szektor munkaerőpiacát. Az USA-ban idén már több mint 40 ezer informatikust bocsátottak el, ami érzékenyen érinti az eddig KATA-val beszámlázó magyar szakembereket is. A 100 százalékig magyar tulajdonú ingatlan.com úgy döntött, hogy évközi béremelést nyújt valamennyi alkalmazottjának, akik így nemzetközi összevetésben is világszínvonalú fizetést kapnak. A piacvezető ingatlanhirdetési portál a következő 12 hónapban több mint 1 milliárd forint összegű jövedelmet biztosít a munkavállalóinak.
 • A MATE egyedülálló kezdeményezéssel támogatja az általános iskolai sportéletetAz országban egyedülálló megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE - Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (MATE-GEAC), a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola és a Dunakeszi Tankerület, melynek keretében magas szintű sportolási tevékenységet biztosítanak a tanulók számára, megalapozva ezzel a kettős életpályamodellt.
 • Eddig több, mint 120 start-up vállalkozás nevezett be a fenntartható fejlődést célzó versenyen2022. szeptember 30-ig meghosszabbítottuk a BASF Innovation Hub jelentkezési határidejét. A BASF Innovation Hub olyan megoldásokat keres, amelyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak a Zöld Megállapodás pilléreinek (tiszta energia, intelligens közlekedés és a „termőföldtől az asztalig” stratégia) megvalósításához. Eddig több, mint 120 innovátor és start-up vállalkozás nyújtott be projektet a fenntartható fejlődést célzó versenyen, amelyen 11 közép- és délkelet-európai ország vesz részt, köztük Magyarország is.  A legjobb megoldásokat pénzdíjjal fogják jutalmazni.