“Mindened meglehet az életben, amit csak akarsz, ha eleget segítesz más embernek megkapni, amit ők akarnak.” /Zig Ziglar/

A csapvíz minőségének javulását ígérő szabályról döntött az Európai Parlament

Az Európai Parlament elfogadta az új ivóvízminőségi irányelvet, amelytől azt várja, hogy még a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportok is jó minőségű csapvízhez jutnak majd.

Online kérdezhetsz és tanulhatsz: Döntéstámogató rendszerek az állattartásban

 Online kérdezhetsz és tanulhatsz: Döntéstámogató rendszerek az állattartásban

A precíziós gazdálkodás az állattartók hatékonyságát is növeli. Ebben a témában tartanak online előadásokat a NAK TechLab csapata által meghívott ágazati szakértők.

Észbontó gyereknevelés: miért csúszik ki a lábunk alól a talaj?

November 12-én megtartottuk az első Észbontó Webinárt, amin erről és hasonló fontos témákról beszéltünk. Ez végül olyan tartalmasnak bizonyult, hogy a tervezett másfél órás időkeretet 30 perccel megtoldottuk. Rengeteg komoly probléma elhangzott, és számos kérdés vetődött fel a résztvevőkben is. Ahogy nekik is, neked is szívesen segítettünk válaszainkkal és tanácsainkkal!

Nagyot megy a Magyar Termék: élelmiszeripari és agrármarketing sikerek a koronavírus alatt

Az agrármarketing is komoly szerepet kapott a Magyar Termék Nonprofit Kft. november 4-i sajtótájékoztató rendezvényén, amelyen a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampány eredményeiről és terveiről számoltak be a marketinges szaktársak és a cégek képviselői.

Lendületben a NAK TechLab: fejlesztések, programok, agrárdigitalizáció

Lendületben a NAK TechLab: fejlesztések, programok, agrárdigitalizáció
Szépen halad Magyarországon az agrárdigitalizáció. Holán Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara innovációs irodavezetője beszélt arról, milyen programokkal és szakmai támogatással járul hozzá a szervezet ahhoz, hogy a magyar gazdák és a mezőgazdasági üzleti vállalkozások ne csak találkozzanak a legmodernebb fejlesztésekkel, hanem gyakorlati hasznot érjenek el velük a termelés során is. 

Agrárdigitalizáció a Kossuth rádión: az online térbe költözött a mezőgazdaság egy része

Agrárdigitalizáció a Kossuth rádión: az online térbe költözött a mezőgazdaság egy része

A digitális világról volt szó Magyarország egyik legrégebbi rádiójában: az agrárdigitalizáció került terítékre a Kossuth rádió Hajnal-Tájban című adásában.

Megszülettek az ország első lombik szarvasmarha borjai Lajoskomáromban

Országosan egyedülálló tudományos sikert értek el a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Embrió-átültető Központjának munkatársai. A létesítményben az országban elsőként sikerült élő szarvasmarhából petesejtleszívással, laboratóriumi körülmények között végrehajtott termékenyítéssel „lombikborjakat” létrehozni. A három murraygrey borjú augusztusban született a Lajoskomáromi Tejtermelő Kft. tehenészeti telepén.

Agrárfejlesztések és digitalizáció: indul a 2020-as NAK TechLab

Agrárfejlesztések és digitalizáció: indul a 2020-as NAK TechLab
Folytatódik a magyar mezőgazdaság megújítása. A NAK TechLab célja, hogy segítse a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar szerkezetváltását, az agrárium modernizációját, illetve hogy az agrárszektor felfedezze, megismerje és alkalmazni kezdje azokat az innovatív megoldásokat, melyek alapjaiban és hosszú távon képesek megújítani a hazai agrárium és a feldolgozás működését.