A BASF biztosítja a kémiai kíréleteket otthon is, online

A BASF magyarországi vállalata oktatási célú ingyenes webalkalmazást indított valós kémiai kísérletek otthoni elvégzéséhez.

A „Labormentes kémia” elnevezésű webalkalmazás kifejezetten általános- és középiskolás diákoknak készült interaktív és játékos oktatási anyagként. Négy szinten lehet az utasításokat követve biztonságos és szórakoztató kísérleteket elvégezni. Minden modul végén egy kvízjátékkal tesztelhetjük tudásunkat. A Labormentes kémia program többek között magyar nyelven is elérhető.

 

 

A világ vezető vegyipari vállalata, a BASF elindítja a Labormentes kémia elnevezésű ingyenes online webes alkalmazást, melynek használatával a magyarországi közép- és általános iskolások otthoni körülmények között, biztonságos és szórakoztató kísérletekkel tanulhatnak kémiát. Mindezt pedig játékos formában, átfogó és interaktív természettudományos modulok segítségével tehetik meg.

 

A kísérletek biztonságosak, könnyen követhetőek, egyszerűen elvégezhetőek, a bemutatási módjuk modern és fiatalokra szabott, a kísérleteket a tanulók memóriáját serkentő gyors átmenetek követik. A beágyazott kísérleteket tartalmazó weboldal intuitív felülete a laboratóriumi gyakorlatok realisztikus varázsát igyekszik visszaadni. A tanfolyam sikeres elvégzése után a diákok BASF „Labormentes kémia” oklevelet is kaphatnak. Az oktatási platform a labfreechemistry.com/hu weboldalon keresztül asztali- és mobileszközökön egyaránt elérhető.

 

” Véleményünk szerint, ez egy nagyszerű ötlet a STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) népszerűsítésére, hogy még inkább szerethetővé tegyük ezeket a tudományágakat a diákok számára. Sőt, ami talán a legfontosabb: azt az elképzelést támogatjuk, hogy az oktatás és a tudás legyen mindenki számára elérhető, ezért a Labormentes kémia nemcsak labormentes, hanem díjmentes is” – fejtette ki Dr.

 

A BASF biztosítja a biztonságos, otthoni, online kémiai kísérletezést

 

Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Ez a projekt része a BASF „Chemgeneration” elnevezésű tudományos programjának, amely az általános- és középiskolás diákokkal interaktív, STEM-témájú előadások és kísérletek segítségével ismerteti meg a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság fogalmait.

 

A program az előző évekhez hasonlóan Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Görögországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában összesen 11 nyelven – a helyi nyelveken és angolul – kerül bevezetésre.

 

A BASF 2011 óta alkalmazza az interaktív tanulási módszertant, és a programot már több kiemelkedő oktatási intézményben tartotta meg, amelyet a Covid-19 járvány idején digitális formátumba kellett áthelyeznie.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, ahogyan az idei Labormentes kémia létrejött – koncepcióját, tartalmát és esztétikai megjelenését tekintve egyaránt. Minden bizonnyal sok diákot vonz majd, különösen az átfogó jellege miatt. A Labormentes kémiában összefoglaljuk mindazt, amit a Chemgeneration az elmúlt 10 évben lényegében jelentett.'' – tette hozzá Dr. Thomas Narbeshuber.

 

A BASF-ről:

Mi a BASF-ben kémiát alkotunk a fenntartható jövőért. A gazdasági sikert környezetvédelemmel és társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF csoport nagyjából 111 ezer munkavállalója a világ szinte minden ágazatában és szinte minden országában hozzájárul ügyfelei sikeréhez. Portfóliónk hat szegmensbe sorolható: Chemicals (Vegyi anyagok), Materials (Anyagok), Industrial Solutions (Ipari megoldások), Surface Technologies (Felületi technológiák), Nutrition & Care (Élelmezés és gondozás) és Agricultural Solutions (Mezőgazdasági megoldások). A BASF 2021-ben 78,6 milliárd € árbevételt ért el. Részvényeivel a frankfurti értéktőzsdén (BAS) és amerikai letéti jegyként az Amerikai Egyesült Államokban (BASFY) kereskednek.

További információk a honlapunkon találhatók: www.basf.com

 

Manta Digitál Marketing Kft.

2022. 07. 25.


#basf #mezőgazdaság #kémia #alkalmazás #applikáció #kémia

  • Már több mint 10.000 középiskolás töltötte ki a Nagy Diák AgrártesztetMire jó egy drón a mezőgazdaságban? Mit jelent a precíziós gazdálkodás? Milyen az intelligens mechanikus gyomirtás? Ehhez hasonló kérdéseket kell megválaszolnia azoknak a középiskolásoknak, akik a Nagy Diák Agrárteszt 2. online vetélkedőn december 15-ig még versenybe szállnának az értékes nyereményekért.
  • Sütve és főzve is egészséges a laskagomba, mégis keveset fogyasztunk belőleA többféleképpen elkészíthető laskagomba nemcsak finom, hanem magas rost- és fehérjetartalma miatt rendkívül egészséges is – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség-és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő kampánya, az Európai Friss Csapat program. Ennek ellenére az átlagos éves gombafogyasztás országosan csupán 1 kilogramm fejenként, míg az uniós átlag ennek négyszerese.
  • Folyamatosan erősödik a Kárpát-medencei magyar gazdák összefogásaÚjabb tagszervezetekkel bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF). Minden eddiginél erősebb a határon inneni és túli gazdák összefogása, együttműködésük pedig még szorosabbá válhat a jövőben.