Észbontó gyereknevelés: miért csúszik ki a lábunk alól a talaj?

November 12-én megtartottuk az első Észbontó Webinárt, amin erről és hasonló fontos témákról beszéltünk. Ez végül olyan tartalmasnak bizonyult, hogy a tervezett másfél órás időkeretet 30 perccel megtoldottuk. Rengeteg komoly probléma elhangzott, és számos kérdés vetődött fel a résztvevőkben is. Ahogy nekik is, neked is szívesen segítettünk válaszainkkal és tanácsainkkal!


Ismerős számodra az a helyzet, amikor nem figyel rád a gyereked, és valójában nem is érted, miért ad annyira mások véleményére?

Ezek lehetnek akár a számodra kevésbé szimpatikus barátai, de influencerek vagy videósok is, akikkel még csak nem is találkozott. Pedig szülőként a legfontosabb szerepet kellene játszanod a gyerek életében. A hagyományos nevelési minták és attitűdök, amikben részed volt a saját gyerekkorod során, mára szinte alkalmazhatatlanokká váltak. Nem feltétlenül elég az sem, ha egy-két könyvet elolvasol a témában, a filmekre hagyatkozol vagy csupán a tanárokban bízol.


Elmondom, miért. Tudtad, hogy minden generációnak szokása mondogatni ezt a mondatot: “Jaj ezek a mai fiatalok, bezzeg az én időmben minden jobb volt!” Azt nem tudom, hogy igazuk volt-e. A digitalizáció miatt azt azonban merem állítani, hogy olyan léptékű változások zajlottak és zajlanak le folyamatosan, amelyhez nincs hozzáférésünk. Ezáltal sajnos könnyen az előítéleteink irányíthatnak minket szülőként. Ezt pedig nem teheted meg, mert kimaradsz a gyereked életéből és, ha Te nem, akkor más fog rá hatást gyakorolni.

 A Z generációs Varga Boni és édesapja, az X-generációs Varga Pisti, vagyis mi magunk - barátok, üzlettársak, apa és fia

A Z generációs Varga Boni és édesapja, az X-generációs Varga Pisti, vagyis mi magunk - barátok, üzlettársak, apa és fia

 

Ha szerencséd van, ez a személy egy pozitív és inspiráló ember, akitől hasznos értékeket és szemléletmódot tud tanulni. A gyereknevelést viszont senki sem a szerencsére alapozza, szerintem Te sem ezt teszed.

Gondolj bele, hogy a gyerekeknek még nem fejlődött ki a személyisége, nem képesek szelektálni a releváns információkat a közösségi média zajából. Nagy az esélye annak, ha magára hagyod ebben a világban és nem veszel részt aktívan az életében, hogy rossz viselkedésmintákat tanul el, elpazarolja az idejét és céltalan lesz. Az elvesztett éveket pedig nincs semmi, ami később vissza hozhatná akár neki, akár neked.

Ennek közel sem kell így történnie, mert a Te kezedben van az irányítás. Meg kell hoznod azokat a döntéseket, amelyek hozzásegítenek, hogy bevonódj a gyereked életébe, a barátja legyél, és be tudd vinni az életébe azokat a fontos információkat és értékeket, amelyeket át szeretnél adni neki.

Van egy jó hírem!

Mi segíthetünk ebben. November 12-én megtartottuk az első Észbontó Webinárt, amin erről és hasonló fontos témákról beszéltünk. Ez végül olyan tartalmasnak bizonyult, hogy a tervezett másfél órás időkeretet 30 perccel megtoldottuk. Rengeteg komoly probléma elhangzott, és számos kérdés vetődött fel a résztvevőkben is. Ahogy nekik is, neked is szívesen segítettünk válaszainkkal és tanácsainkkal!

Az első alkalom pedig csak a kezdet volt! Eldöntöttük, hogy tartunk még belőle többet is!

Most ne szaladsz el a lehetőséget! Ne hagyd, hogy mások neveljék fel helyetted a gyermeked! Merj változtatni, irányítani és vegyél részt a legközelebbi díjmentes webináriumunkon!


Regisztálni ezen a linken tudsz => https://www.eszbontotanacsok.com/webinar-registration

Szeretettel várunk!

  • Árpádházi Szent Erzsébet rózsájával köszöntik Ferenc pápátGödöllő, 2023. április 27. – A budapesti látogatás alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök három különleges Árpádházi Szent Erzsébet rózsatövet ajándékoz Őszentsége Ferenc pápának. Az ajándékozás nagy örömet jelent a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közösségének, hiszen ezt a gazdagon virágzó, igen ellenálló rózsafajtát az egyetemhez tartozó Budatétényi Rózsakert alapítója, Márk Gergely nemesítette.
  • A cégeknek továbbra is megéri napelemes erőmű-rendszert telepíteniAkár 2-5 év alatt megtérülhet az energiaköltségeket optimalizáló beruházás az A1 Csoport számításai szerint, de elsősorban olyan vállalkozások számára, amelyek nyitottak a saját működésük újragondolására.
  • Kedvező irányt vett a lakáshitelek kulcsfontosságú mutatójaKedvező irányba mozdultak el a lakáshitelek kamatát, végső soron pedig a havi törlesztőrészletet nagyban befolyásoló úgynevezett BIRS-mutatók. Az 5, 10 és 20 éves futamidejű BIRS 1,9-2,3 százalékponttal csökkent az október végi csúcsokhoz képest. Ha tartósan alacsonyan maradnak a BIRS-kamatok, az kedvező irányba terelheti a lakáshitelek kamatait. Bár a bizonytalanabbá váló gazdasági helyzet, a korábbi időszakhoz képest magasabb kamatszintek visszafogják a hitelkeresletet, a bankok közötti verseny javíthatja a lakáshitel-felvételt tervezők helyzetét.