Észbontó gyereknevelés: miért csúszik ki a lábunk alól a talaj?

November 12-én megtartottuk az első Észbontó Webinárt, amin erről és hasonló fontos témákról beszéltünk. Ez végül olyan tartalmasnak bizonyult, hogy a tervezett másfél órás időkeretet 30 perccel megtoldottuk. Rengeteg komoly probléma elhangzott, és számos kérdés vetődött fel a résztvevőkben is. Ahogy nekik is, neked is szívesen segítettünk válaszainkkal és tanácsainkkal!


Ismerős számodra az a helyzet, amikor nem figyel rád a gyereked, és valójában nem is érted, miért ad annyira mások véleményére?

Ezek lehetnek akár a számodra kevésbé szimpatikus barátai, de influencerek vagy videósok is, akikkel még csak nem is találkozott. Pedig szülőként a legfontosabb szerepet kellene játszanod a gyerek életében. A hagyományos nevelési minták és attitűdök, amikben részed volt a saját gyerekkorod során, mára szinte alkalmazhatatlanokká váltak. Nem feltétlenül elég az sem, ha egy-két könyvet elolvasol a témában, a filmekre hagyatkozol vagy csupán a tanárokban bízol.


Elmondom, miért. Tudtad, hogy minden generációnak szokása mondogatni ezt a mondatot: “Jaj ezek a mai fiatalok, bezzeg az én időmben minden jobb volt!” Azt nem tudom, hogy igazuk volt-e. A digitalizáció miatt azt azonban merem állítani, hogy olyan léptékű változások zajlottak és zajlanak le folyamatosan, amelyhez nincs hozzáférésünk. Ezáltal sajnos könnyen az előítéleteink irányíthatnak minket szülőként. Ezt pedig nem teheted meg, mert kimaradsz a gyereked életéből és, ha Te nem, akkor más fog rá hatást gyakorolni.

 A Z generációs Varga Boni és édesapja, az X-generációs Varga Pisti, vagyis mi magunk - barátok, üzlettársak, apa és fia

A Z generációs Varga Boni és édesapja, az X-generációs Varga Pisti, vagyis mi magunk - barátok, üzlettársak, apa és fia

 

Ha szerencséd van, ez a személy egy pozitív és inspiráló ember, akitől hasznos értékeket és szemléletmódot tud tanulni. A gyereknevelést viszont senki sem a szerencsére alapozza, szerintem Te sem ezt teszed.

Gondolj bele, hogy a gyerekeknek még nem fejlődött ki a személyisége, nem képesek szelektálni a releváns információkat a közösségi média zajából. Nagy az esélye annak, ha magára hagyod ebben a világban és nem veszel részt aktívan az életében, hogy rossz viselkedésmintákat tanul el, elpazarolja az idejét és céltalan lesz. Az elvesztett éveket pedig nincs semmi, ami később vissza hozhatná akár neki, akár neked.

Ennek közel sem kell így történnie, mert a Te kezedben van az irányítás. Meg kell hoznod azokat a döntéseket, amelyek hozzásegítenek, hogy bevonódj a gyereked életébe, a barátja legyél, és be tudd vinni az életébe azokat a fontos információkat és értékeket, amelyeket át szeretnél adni neki.

Van egy jó hírem!

Mi segíthetünk ebben. November 12-én megtartottuk az első Észbontó Webinárt, amin erről és hasonló fontos témákról beszéltünk. Ez végül olyan tartalmasnak bizonyult, hogy a tervezett másfél órás időkeretet 30 perccel megtoldottuk. Rengeteg komoly probléma elhangzott, és számos kérdés vetődött fel a résztvevőkben is. Ahogy nekik is, neked is szívesen segítettünk válaszainkkal és tanácsainkkal!

Az első alkalom pedig csak a kezdet volt! Eldöntöttük, hogy tartunk még belőle többet is!

Most ne szaladsz el a lehetőséget! Ne hagyd, hogy mások neveljék fel helyetted a gyermeked! Merj változtatni, irányítani és vegyél részt a legközelebbi díjmentes webináriumunkon!


Regisztálni ezen a linken tudsz => https://www.eszbontotanacsok.com/webinar-registration

Szeretettel várunk!

  • A magyarországi munkahelyek lehetnek az informatikusok kedvenceiA nemzetközi recessziós félelmek felborították a technológiai szektor munkaerőpiacát. Az USA-ban idén már több mint 40 ezer informatikust bocsátottak el, ami érzékenyen érinti az eddig KATA-val beszámlázó magyar szakembereket is. A 100 százalékig magyar tulajdonú ingatlan.com úgy döntött, hogy évközi béremelést nyújt valamennyi alkalmazottjának, akik így nemzetközi összevetésben is világszínvonalú fizetést kapnak. A piacvezető ingatlanhirdetési portál a következő 12 hónapban több mint 1 milliárd forint összegű jövedelmet biztosít a munkavállalóinak.
  • A MATE egyedülálló kezdeményezéssel támogatja az általános iskolai sportéletetAz országban egyedülálló megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE - Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (MATE-GEAC), a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola és a Dunakeszi Tankerület, melynek keretében magas szintű sportolási tevékenységet biztosítanak a tanulók számára, megalapozva ezzel a kettős életpályamodellt.
  • Eddig több, mint 120 start-up vállalkozás nevezett be a fenntartható fejlődést célzó versenyen2022. szeptember 30-ig meghosszabbítottuk a BASF Innovation Hub jelentkezési határidejét. A BASF Innovation Hub olyan megoldásokat keres, amelyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak a Zöld Megállapodás pilléreinek (tiszta energia, intelligens közlekedés és a „termőföldtől az asztalig” stratégia) megvalósításához. Eddig több, mint 120 innovátor és start-up vállalkozás nyújtott be projektet a fenntartható fejlődést célzó versenyen, amelyen 11 közép- és délkelet-európai ország vesz részt, köztük Magyarország is.  A legjobb megoldásokat pénzdíjjal fogják jutalmazni.