Eddig több, mint 120 start-up vállalkozás nevezett be a fenntartható fejlődést célzó versenyen

2022. szeptember 30-ig meghosszabbítottuk a BASF Innovation Hub jelentkezési határidejét.

A BASF Innovation Hub olyan megoldásokat keres, amelyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak a Zöld Megállapodás pilléreinek (tiszta energia, intelligens közlekedés és a „termőföldtől az asztalig” stratégia) megvalósításához.

Eddig több, mint 120 innovátor és start-up vállalkozás nyújtott be projektet a fenntartható fejlődést célzó versenyen, amelyen 11 közép- és délkelet-európai ország vesz részt, köztük Magyarország is.  A legjobb megoldásokat pénzdíjjal fogják jutalmazni.

 
  • A BASF Innovation Hub olyan megoldásokat keres, amelyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak a Zöld Megállapodás pilléreinek (tiszta energia, intelligens közlekedés és a „termőföldtől az asztalig” stratégia) megvalósításához.
  • A pályázatok között szerepelnek a bioanyagok különböző felhasználási módjaira adott megoldások, a műanyaghulladék újrahasznosítására és az intelligens öntözésre vonatkozó ötletek.
  • A versenyen 11 közép- és délkelet-európai ország vesz részt, köztük Magyarország is.
  • A legjobb megoldásokat pénzdíjjal fogják jutalmazni.

 

A legjobb innovátorok és start-up vállalkozások pénzügyi és fejlesztési támogatására létrehozott, bemutatkozási lehetőséggel egybekötött BASF Innovation Hub 2022 rendezvényre a jelentkezési határidő két héttel, szeptember 30-án éjfélig meghosszabbodik – jelentette be a BASF vegyipari vállalat szervezőcsapata.

A BASF Innovation Hub regionális verseny Közép- és Délkelet-Európa tizenegy országában, köztük Magyarországon is megrendezésre kerül. A verseny középpontjában a Zöld Megállapodás pilléreinek (tiszta energia, intelligens közlekedés és a termőföldtől az asztalig) megvalósításához közvetlenül vagy közvetve hozzájáruló megoldások állnak.

 

"Ismét annyira jó látni, hogy az egész régióból milyen sok lelkes szakember akar ezen részt venni! Eddig több, mint 120 pályázat érkezett különböző újító szellemű szakértőtől és start-upoktól. Mindegyik pályázat a megújuló energiaforrásokra (például a nap-, szél-, tengeri- és vízenergiából, biomasszából és geotermikus erőforrásokból előállított villamos energiára és hőre, valamint a megújuló erőforrásokból származó bioüzemanyagokra és hidrogénre) helyezi a hangsúlyt. Nyilvánvaló, hogy a Zöld Megállapodás egy olyan témát ölel fel, ami meglehetősen lelkesíti a fiatalokat, hiszen éppen ők azok, akik aktívan gondolkodnak a fenntartható, bolygónkat támogató, értékes megoldásokon. Ez vezetett bennünket arra, hogy meghosszabbítsuk a jelentkezési határidőt, és ezt a lehetőséget kihasználva arra kérjük a jelentkezéseiket eddig még be nem nyújtott start-up vállalkozásokat, hogy 2022. szeptember 30-án éjfélig küldjék el ötleteiket" – emeli ki Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A verseny helyi fordulójában a zsűri kiválasztja a Magyarország-Ausztria csoport legjobb ötletét, amely később más országok legjobb megoldásaival együtt vesz részt a BASF Innovation Hub regionális döntőjében. A helyi forduló győztese bruttó 2500 euró, míg a regionális forduló legjobb ötlete bruttó 5000 euró díjban részesül.


2022. szeptember 30-ig meghosszabbítottuk a BASF Innovation Hub jelentkezési határidejét.

 

"A versenyen legfeljebb öttagú innovátorok és start-up csapatok vehetnek részt. Az egyetlen követelmény, hogy a benyújtott ötlet közvetlenül vagy közvetve hozzájáruljon a tiszta, megbízható és megfizethető energiaellátást elősegítő megoldások, a „termőföldtől az asztalig” stratégián keresztül a fenntartható mezőgazdaságot támogató megoldások, valamint az intelligens közlekedést lehetővé tevő megoldások létrehozásához. A legjobb projekteknek szánt pénzösszegeket az innovátorok és a start-up vállalkozások az ötletük továbbfejlesztéséhez meghatározóan fontosnak tartott bármilyen módon felhasználhatják. Legyen szó szakmai kiállításokon való részvételről, a termék végleges formájának eléréséről vagy teszteléséről, mi támogatjuk őket" – magyarázza Narbeshuber Úr, és emlékeztet arra, hogy a pénzügyi eszközök hiánya szokott az egyik leggyakoribb oka lenni annak, hogy a legjobb egyéni ötletek némelyike nem tud megvalósulni.

A rendezvényről, a követelményekről és a jelentkezés módjáról további információk a http://www.join-innovationhub.com/ weboldalon találhatók.

 

A BASF-ről


Mi a BASF-ben kémiát alkotunk a fenntartható jövőért. A gazdasági sikert környezetvédelemmel és társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF Csoport csaknem 111 ezer munkatársa szinte minden iparágazatban és a világ szinte minden országában hozzájárul ügyfeleink sikeréhez. Portfóliónk hat szegmensbe sorolható: Chemicals (Vegyi anyagok), Materials (Anyagok), Industrial Solutions (Ipari megoldások), Surface Technologies (Felületi technológiák), Nutrition & Care (Élelmezés és gondozás) és Agricultural Solutions (Mezőgazdasági megoldások). A BASF 2021- ben hozzávetőlegesen 78,6 milliárd € árbevételt ért el. A BASF részvényeivel a frankfurti értéktőzsdén (BAS) és amerikai letéti jegyként az Amerikai Egyesült Államokban (BASFY) kereskednek. További információk a honlapunkon találhatók: www.basf.com.

 

Manta Digitál Marketing Kft.

2022. 09. 20.


#basf #startup #innováció #fenntarthatóság #megújuló #energiaforrás

  • Árpádházi Szent Erzsébet rózsájával köszöntik Ferenc pápátGödöllő, 2023. április 27. – A budapesti látogatás alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök három különleges Árpádházi Szent Erzsébet rózsatövet ajándékoz Őszentsége Ferenc pápának. Az ajándékozás nagy örömet jelent a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közösségének, hiszen ezt a gazdagon virágzó, igen ellenálló rózsafajtát az egyetemhez tartozó Budatétényi Rózsakert alapítója, Márk Gergely nemesítette.
  • A cégeknek továbbra is megéri napelemes erőmű-rendszert telepíteniAkár 2-5 év alatt megtérülhet az energiaköltségeket optimalizáló beruházás az A1 Csoport számításai szerint, de elsősorban olyan vállalkozások számára, amelyek nyitottak a saját működésük újragondolására.
  • Kedvező irányt vett a lakáshitelek kulcsfontosságú mutatójaKedvező irányba mozdultak el a lakáshitelek kamatát, végső soron pedig a havi törlesztőrészletet nagyban befolyásoló úgynevezett BIRS-mutatók. Az 5, 10 és 20 éves futamidejű BIRS 1,9-2,3 százalékponttal csökkent az október végi csúcsokhoz képest. Ha tartósan alacsonyan maradnak a BIRS-kamatok, az kedvező irányba terelheti a lakáshitelek kamatait. Bár a bizonytalanabbá váló gazdasági helyzet, a korábbi időszakhoz képest magasabb kamatszintek visszafogják a hitelkeresletet, a bankok közötti verseny javíthatja a lakáshitel-felvételt tervezők helyzetét.