Digitalizáció, mezőgazdasági robotok és agrármarketing a Hungexpon

Idén 2020. január 22–25. között rendezik meg a 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállítást. A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén csaknem 350 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

 

A HUNGEXPO évnyitó rendezvényén a látogatók 4 nap alatt megismerhetik a mezőgazdaság legkorszerűbb technikáit és trendjeit. A kiállításon ott lesznek a nagy nemzetközi márkákat (Case, Claas, Fendt, John Deere, Krone, Lamborghini, Massey Ferguson, stb.) forgalmazó cégek is. Európa legjelentősebb agrárkiállítása, a hannoveri Agritechnica után itt mutatják be Magyarországon először újdonságaikat a mezőgazdasági cégek.

 

ÚJ TECHNOLÓGIÁK – DIGITALIZÁCIÓ AZ AGRÁRIUMBAN

A látogatók nem csupán a legújabb mezőgazdasági termékekkel és szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg, hanem részletesen tájékozódhatnak azokról az innovációkról, szolgáltatásokról, input anyagokról (vetőmagok, szaporítóanyagok, növényvédő szerek és műtrágyák), amelyekkel sikeresebbé tehetik gazdaságukat. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egyre több kiállító jelenik meg a digitalizáció, az agrárelektronika, a méréstechnika, az automatizálás, a precíziós gazdálkodás és a robotizáció témakörében. A cégek standjain több digitális eszköz és szoftvert kipróbálására is lehetőség nyílik.


Egyre nagyobb és fontosabb szerepet kapnak a mezőgazdasági robotok a termelésben - a kiállításon erről is szó lesz

 

SZAKMAI PROGRAMOK

A kiállítást hagyományosan sokszínű szakmai programok, konferenciák, bemutatók teszik teljessé. Szerdától péntekig kerekasztal beszélgetések és előadások lesznek a Fórum Színpadon, míg a G pavilon Fórum színpadon és az A pavilon konferencia termeiben több konferenciát is szerveznek.

Az idei témák közül kiemelkedik a digitalizáció és a precíziós gazdálkodás. A Magyar Mezőgazdaság hagyományos Agrármarketing- és Média Napját szerdán rendezik a kiállításon.


SZERDA 10.00 – 12.40 MAGYAR MEZŐGAZDASÁG KFT. XI. AGRÁRMARKETING ÉS – MÉDIA NAP


Időpont: 10.00 – 12.40
Helyszín: G pavilon V.I.P terem
Szervező: Magyar Mezőgazdaság Kft.


Program:

 

 • 10:00 – 10:30 Regisztráció
 • 10:30 – 10:40 Köszöntő: Sári Enikő ügyvezető igazgató, Magyar Mezőgazdaság Kft.
 • 10:40 – 11:00 Média (r)evolúció: Horváth Roland marketingvezető Magyar Mezőgazdaság Kft.
 • 11:00 – 11:20 Médiafogyasztási szokások a fiatal gazdák szemével: Dr. Weisz Miklós társelnök, AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége
 • 11:20 – 11:40 Generációváltás a mezőgazdaságban – egy fiatal nemesítő tapasztalatai: Rádi Feríz ügyvezető Kiskun Kutatóközpont
 • 11:40 – 12:00 Honnan szerzik a szakmaiminformációkat a jövő gazdálkodói: Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid egyetemi docens, BCE, agrobusiness szakértő, T-Systems Magyarország
 • 12:00 – 12:20 A FruitVeB kommunikációs stratégiája a változó tartalomfogyasztási szokások tükrében: Dr. Domján Erika ügyvezető igazgató, FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács
 • 12:20 – 12:40 Zárszó & együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása

 

 Munkagépek, traktorok, robotok és agrármarketing - január 22-25. között rendezik a budapesti AGROmashEXPO-t

 

 Sok vendéget várnak az Agroinform hagyományos konferenciájára, amelynek címe Mi terem a neten? Itt vezető marketingszakértők osztják meg a tapasztalataikat a marketing jelenlegi trendjeiről és adnak tanácsot a gazdáknak, és a vállalkozások vezetőinek a sikeres stratégiák kialakításához.


CSÜTÖRTÖK 14.00 – 16.00 MI TEREM A NETEN? KONFERENCIA

 

Időpont: 14.00 – 16.00
Helyszín: G pavilon V.I.P. terem
Szervező: Agroinform.hu


Program:

Az Agroinform.hu által szervezett Agrármarketing Konferencia a rendezvény második napján (2020. január 23.-án), 14:00-kor lesz a G pavilon VIP termében. A konferencián marketingszakértők és vezető marketingesek osztják meg tapasztalataikat az agrármarketing jelenlegi trendjeiről és adnak tanácsot a sikeres stratégiák kialakításához. Az előadásokat követően kerekasztal-beszélgetés kezdődik, amelyben a résztvevő szakemberek az agrármarketing új eszközeit tárgyalják meg. Ezt követően kötetlen beszélgetésre is lesz lehetőség a jelenlévőkkel.

 

Pénteken a Magro.hu kerekasztal-beszélgetésén – Aki mér az nyer! arról lesz szó, mit és hogyan mérnek ma a gazdák, és ezzel összefüggésben mit és hogyan kellene a nagyobb terméshozam érdekében. Ugyanezen a napon, a Mezőgépgyártásunk Sikeres Korszakai és Jövőbeni Esélyei konferencián adják át Az év magyar mezőgépe díjat.


Agrárrobotok is bemutatkoznak az AGROmashEXPO 2020-as rendezvényén


Ugyancsak pénteken lesz az Agroinform.hu és a Corteva szervezésében a PREGA AgRobot Show. Ezen jelen lesznek a robotika legújabb fejlesztései. A látogatók belenézhetnek az állattenyésztés digitális világába, bemutatkozik egy magyar gyártású szántóföldi robot, a McConnell ROBOCUT rézsűvágó, és a Puli Space Technologies jóvoltából az egyetlen magyar holdjáró prototípusa is működés közben lesz látható.


TUDATOS LÁTOGATÓK

A rendezvény évek óta tartó sikeréhez a kiállítók mellett a látogatók is hozzájárulnak. A körükben végzett felmérés eredményei azt mutatják, hogy a részvevők maximálisan elégedettek a kínálattal.

A 2019-es adatok alapján:

 • a látogatók 20 százalékának konkrét célja a helyszíni gépvásárlás
 • a látogatók 58 százaléka egy egész napot eltölt a kiállítás kínálatának megtekintésével és tárgyalásokkal
 • a felmérésben részt vevők 94 százaléka tervezi, hogy 2020-ban is kilátogat az AGROmashEXPO, AgrárgépShow-ra

 

HUNGEXPO REVITALIZÁCIÓS PROGRAM

2019-ben megkezdődtek és a tervek szerint 2021-ig tartanak a felújítási, építési munkálatok a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén. Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás zökkenőmentes lebonyolításának érdekében a Hungexpo a rendezvény idejére 10 ezer négyzetméternyi ideiglenes kiállítói területet épített fel.


Az állattenyésztésben is komoly feladatokat végeznek el az automatizáció és a robotizáció segítségével - képünkön egy modern fejőgép

 

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ

1101 Budapest Albertirsai út 10.

A, D, F, G pavilonok, 3-as fogadó, passzázs, rendezvény sátrak

Nyitvatartás:

2020. január 22. szerda:  9.00 – 18.00

2020. január 23. csütörtök: 9.00 – 18.00

2020. január 24. péntek:  9.00 – 18.00

2020. január 25. szombat:   9.00 – 17.00

Bejáratok:

1-es kapu Főtér felől a K-IV-es épületen keresztül; 3-as kapu

Parkolás:

P3; P5 parkoló: napidíj bruttó 3000 Ft / személygépjármű


2020.01.21.

Csurja Zsolt

 • Hogyan védekezik az EU a kibertámadások ellen? Az ellopott adatoktól a blokkolt kórházi rendszerekig: a kibertámadások veszélyes következményekkel járhatnak. Összefoglaltuk, miért olyan nagy a jelentősége a kiberbiztonságnak.
 • Új rekordokat és élénkülést hozhat a zöld hitelAz energiatakarékos új lakások térnyerését célzó Zöld Otthon Program indulása máris hatással volt a piacra: az új lakások iránt érdeklődők száma jelentősen, éves szinten például 68 százalékkal nőtt. A következő időszakban még több új lakás épülhet, a lakásépítési kedv egyébként is erősödik. Az év első nyolc hónapjában 14 százalékkal több lakóépület kapott engedélyt, mint a járvány előtt.
 • Elindult a NAK TechLab harmadik agrár startup programjaSzeptemberben kezdetét vette a NAK TechLab harmadik agrár startup inkubációs programja, amelyben olyan friss vállalkozások, új típusú fejlesztések támogatása zajlik, melyek elősegítik az agrárium digitalizációjának előremozdítását. A három hónapos programban új agrárszolgáltatások megjelenését megalapozó projektek indulhatnak a startupok és nagyvállalatok között.