Hírek

Már több mint 10.000 középiskolás töltötte ki a Nagy Diák Agrártesztet

Mire jó egy drón a mezőgazdaságban? Mit jelent a precíziós gazdálkodás? Milyen az intelligens mechanikus gyomirtás? Ehhez hasonló kérdéseket kell megválaszolnia azoknak a középiskolásoknak, akik a Nagy Diák Agrárteszt 2. online vetélkedőn december 15-ig még versenybe szállnának az értékes nyereményekért.

Sütve és főzve is egészséges a laskagomba, mégis keveset fogyasztunk belőle

A többféleképpen elkészíthető laskagomba nemcsak finom, hanem magas rost- és fehérjetartalma miatt rendkívül egészséges is – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség-és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő kampánya, az Európai Friss Csapat program. Ennek ellenére az átlagos éves gombafogyasztás országosan csupán 1 kilogramm fejenként, míg az uniós átlag ennek négyszerese.

Folyamatosan erősödik a Kárpát-medencei magyar gazdák összefogása

Újabb tagszervezetekkel bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF). Minden eddiginél erősebb a határon inneni és túli gazdák összefogása, együttműködésük pedig még szorosabbá válhat a jövőben.

Webdesign trendek a reszponzivitás jegyében 2022

A digitalizáció előrehaladtával napi rutinná vált az online tartalomfogyasztás. Ehhez több eszközről, rengeteg különböző weboldalt látogatunk meg, amelyektől a lehető legjobb, legemlékezetesebb élményt várjuk. Ebből a nagy digitális zajból ugyan nehéz kitűnni, de nem lehetetlen. Megoldás lehet egy szép, felhasználóbarát és reszponzív oldal megtervezése, ami megragadja a célcsoportod figyelmét. De nézzük is meg ehhez milyen  trendek segítenek hozzá!

2024-re végre egységesek lesznek a mobilkészülékek töltői

A környezetnek és a fogyasztóknak is jó, ha a mobiltelefonok ugyanazzal a töltővel működnek A C típusú USB-port lesz az új szabvány, amely töltéshez és adatátvitelhez is kiváló minőséget biztosít Új készülék vásárlásakor a vevők eldönthetik, igényt tartanak-e egy új töltőre vagy sem