Biometán-meghajtású traktort fejleszt a New Holland a fenntarthatóság érdekében

Az idén 126 éves mezőgazdasági gépgyártó cég idén erősíteni kívánja piaci pozícióit, miközben továbbra is kiemelt figyelmet szán a megújuló energiaforrásokat fókuszba állító fejlesztéseinek és partnerségi együttműködéseinek - hangzott el a márka első európai online sajtótájékoztatóján.

 

A vállalat története egyfajta mérföldkőhöz ért a napokban, ugyanis vezetősége most először az online térben tartotta meg beszámolóját a márka európai piaccal kapcsolatos éves célkitűzéseiről és gépújdonságairól.

 

A koronavírus-járvány árnyékában megtartott virtuális sajtótájékoztató házigazdája Carlo Lambro, a New Holland elnöke volt, aki köszöntőjében elmondta: az európai gépforgalmazók nehéz időszakot tudhatnak maguk mögött, az értékesítés minden szegmensben visszaesett, annak ellenére is, hogy sok országban az év második felében fellendült a kereslet az új gépek iránt.


 New Holland idén először az online térben tartotta meg beszámolóját

 

A márka piaci részesedése kis mértékben csökkent, azonban megőrizte vezető pozícióját például Olaszországban, Lengyelországban, Dániában, Belgiumban, Hollandiában, Portugáliában és Ukrajnában is.

 

A cél, hogy idén erősítsék piaci pozícióikat, miközben továbbra is kiemelt figyelmet szánnak a megújuló energiaforrásokat fókuszba állító fejlesztéseiknek és partnerségi együttműködéseiknek. Egyebek mellett szó esett egy biometán-meghajtású traktor prototípusról, amit jelenleg olaszországi szőlőültetvényekben tesztelnek, illetve a szintén olasz Nobili márkával való együttműködésükről is, melynek „gyümölcsei” elektromos meghajtású, szőlőskertekbe és gyümölcsösökbe szánt munkagépekben ölthetnek testet hamarosan.

 

Sean Lennon (Vice President Europe, New Holland Agriculture) kiegészítésként hozzáfűzte, hogy az Európában a múlt év első felében történt változásokra a New Holland azonnal reagált. A gyors pénzügyi beavatkozások, amelyek részben még ma is érvényben vannak, segítették a gazdálkodás megerősítését és a második félévi eladások növelését. Az idei évben tovább erősítik full-liner pozíciójukat annak érdekében, hogy teljes mértékben kiszolgálják vevőik igényeit, exkluzív versenyképes megoldásokkal. A betakarítógép üzletágban növelni akarják eladásaikat, támaszkodva a megfelelő gyártási technológiára és termékeik produktivitására.

Egy full-liner társaság folyamatosan megújul és bővíti termék palettáját

A New Holland folyamatos beruházással törekszik ajánlatának bővítésére új szegmensek bevonásával, új modellek kifejlesztésére és innovációk kidolgozására, olyanokra, mint amelyek jelenleg bemutatásra és 2021 első félévében bevezetésre kerülnek.

Továbbá kifejlesztették az energia független farm modelljét (Energy-Independent Farm), amely egy zártláncú CO2 semleges termelési rendszer. Az elképzelés az idei évben válhat valósággá.

 

Az idei kínálat fontos részét képezi a New Holland CH7.70 Crossover Harvesting kombájnja, mely kimagasló teljesítményével és sokoldalúságával új mércét állított fel a középkategóriás betakarítógépek piacán. Szóba került a márka BigBaler High Density nagybálázója is, amit a gyártó azoknak szán, akik nagyban gondolkoznak, már ami a szálastakarmány betakarítását, szállítását és értékesítését illeti, ugyanakkor költséghatékonyságra is törekszenek. 

A T6.160 Dynamic Command traktor igazi több többfunkciós erőgép, melyet kompakt méret, hathengeres motor és duplakuplungos PowerShift váltó is jellemez. A márka idén bővíti a talajművelőeszköz-kínálatát is, s a többi közt fontos fejlesztéseket hajtott végre a homlokrakodó-portfóliójuk egyes modelljein is.

 
#New Holland #megújuló energiaforrás #biometán #traktor #CO2 semleges #kombájn #betakarítás
 

2021. 03. 18.

Manta Digitál Marketing Kft.

  • Az AXIÁL újabb lépést tett a karbonsemlegessé válás útjánAz 1991-ben alapított AXIÁL Kft. az egyik vezető mezőgazdaságigép-kereskedelemmel foglalkozó vállalat Magyarországon. A cég tevékenységi köre kiterjed mezőgazdasági-, építőipari- és anyagmozgatógépek, valamint az ezekhez használható munkagépek, és eszközök értékesítésére. 
  • Civilek a SzigetenAugusztusban ismét jön kedvenc fesztiválunk, a Sziget, és a szervezők idén is várják a Civil Szervezetek jelentkezését.
  • Egységes töltő: a Parlament az e-hulladék csökkentése mellett Az Európai Parlament készen áll az egységes töltőről, így az e-hulladék csökkentéséről és a hordozható elektronikus készülékek egyszerűbb töltéséről a tagállamokkal folytatandó tárgyalásokra. Kevesebb felesleges vezeték és töltő: a környezet és a fogyasztók szempontjából egyaránt jó lépés A hordozható készülékeket USB C típusú csatlakozóval kell ellátni A képviselők a vezeték nélküli töltést is egységesítenék