A MATE egyedülálló kezdeményezéssel támogatja az általános iskolai sportéletet

Az országban egyedülálló megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE - Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (MATE-GEAC), a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola és a Dunakeszi Tankerület, melynek keretében magas szintű sportolási tevékenységet biztosítanak a tanulók számára, megalapozva ezzel a kettős életpályamodellt.

 

Az elmúlt időszakban az egyetem és a sportegyesület komoly célkitűzéseket fogalmazott meg a térségi sportélet fejlesztésével kapcsolatban, melynek alappilléreként indulhatott el 2022 szeptemberében a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola MATE-GEAC Sportosztálya.

Az együttműködés lényege, hogy az egyesület edzői, sportoktatói hetente két alkalommal, két-két testnevelésóra keretében végeznek a korosztálynak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat. Az atlétikaedzéseket az e célból felújított MATE Atlétikai Centrumban és az egyetem vagy az iskola sportcsarnokában, az úszás- és vízilabdaórákat pedig a Gödöllői Városi és Térségi Uszodában tartják, olimpikon és kiemelt utánpótlás edzők támogatásával.

 

 A MATE egyedülálló kezdeményezéssel támogatja az általános iskolai sportéletet


Az országosan egyedülálló kezdeményezés keretében tehát az iskola és a sportegyesület közösen biztosítja a testnevelés tantárgy emelt szintű oktatását, a tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét, a megfelelő sportágválasztást és a magas szintű test-kulturális műveltség elérését.

Ehhez természetesen figyelembe veszik a nebulók személyes érdekeit, adottságait, a sportág utánpótlás-nevelési célkitűzéseit és a hatályos jogszabályokat is.

„A most kötött együttműködés maximálisan illeszkedik elképzeléseinkhez, hiszen az új osztályban kiemelten kezeljük a tanulók kettős életpályamodelljének lehetséges megvalósulását is. Ennek távlati célja az, hogy a diákok a későbbiekben minél több esetben válasszák a MATE-GEAC színeiben megvalósuló élsportolói tevékenységet, majd a MATE képzéseit” – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és a MATE-GEAC elnöke.

Albertné Tóth Katalin, a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy az edzőtáborok és versenyek alatt is folyamatosan, akár elektronikus tananyagokkal is biztosítják a tanulási feltételeket a sportoló tanulóknak, szükség esetén pedig menedzselik a felzárkóztatásukat.

A vállalások felmenő rendszerben folytatódnak, azaz 2025 szeptemberétől már minden alsós évfolyamban hetente két alkalommal, két-két testnevelésóra keretében végeznek a korosztályoknak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat. Mindeközben folyamatosan segítik a sportoló tanulók pályaorientációját, mind a civil, mind pedig a sportpályafutás tekintetében.

 

Manta Digitál Marketing Kft.

2022. 09. 20.

 

#mate #geac #dunakeszi #vízilabda #úszás #sport #egészség

  • Árpádházi Szent Erzsébet rózsájával köszöntik Ferenc pápátGödöllő, 2023. április 27. – A budapesti látogatás alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök három különleges Árpádházi Szent Erzsébet rózsatövet ajándékoz Őszentsége Ferenc pápának. Az ajándékozás nagy örömet jelent a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közösségének, hiszen ezt a gazdagon virágzó, igen ellenálló rózsafajtát az egyetemhez tartozó Budatétényi Rózsakert alapítója, Márk Gergely nemesítette.
  • A cégeknek továbbra is megéri napelemes erőmű-rendszert telepíteniAkár 2-5 év alatt megtérülhet az energiaköltségeket optimalizáló beruházás az A1 Csoport számításai szerint, de elsősorban olyan vállalkozások számára, amelyek nyitottak a saját működésük újragondolására.
  • Kedvező irányt vett a lakáshitelek kulcsfontosságú mutatójaKedvező irányba mozdultak el a lakáshitelek kamatát, végső soron pedig a havi törlesztőrészletet nagyban befolyásoló úgynevezett BIRS-mutatók. Az 5, 10 és 20 éves futamidejű BIRS 1,9-2,3 százalékponttal csökkent az október végi csúcsokhoz képest. Ha tartósan alacsonyan maradnak a BIRS-kamatok, az kedvező irányba terelheti a lakáshitelek kamatait. Bár a bizonytalanabbá váló gazdasági helyzet, a korábbi időszakhoz képest magasabb kamatszintek visszafogják a hitelkeresletet, a bankok közötti verseny javíthatja a lakáshitel-felvételt tervezők helyzetét.